Skummaterial

Här är en översikt över de material vi använder i vår skumtillverkning

PE-polyetenskum, tvärbunden

Med slutna celler, är den tvärbundna polyeten (PE)-skumprodukten extremt hållbar och kan användas otaliga gånger på grund av sin höga återhämtningsförmåga. Tillverkad av 100% polyeten samt miljövänlig och kan kasseras genom enkel förbränning, utan miljöskadliga effekter.

PE-polyetenskum, ej tvärbunden

Icke-tvärbunden PE-skum (polyeten) är ett material med slutna celler. Används främst i tekniska, medicinska och farmaceutiska förpackningar, samt för ljudisolering, tätningar, transportskydd, värmeisolering, osv.

PUR-skum

Skyddande äggformat skum av hopvikt polyuretanskum. Allmänt känd som "ägglådsskumförpackning", är en lättviktig skumprodukt gjort av hopvikt skum med öppna celler används för en mängd olika förpackningsapplikationer för att skydda alla slags ömtåliga och värdefulla föremål.

Skumskivor som vi har i lager

Snabb leverans!

Medeltjockt PE-skum

Tvärbunden polyetenskumprodukt (PE) med slutna celler, är extremt hållbar och kan användas otaliga gånger på grund av sin höga återhämtningsförmåga. Tillverkad av 100% polyeten, miljövänlig och kan kasseras genom enkel förbränning, utan miljöskadliga effekter.

Multilayer PE-skum

Som namnet antyder, består Multilayer-skum av flera lager skum, vart och ett 5 mm tjockt. Skikten binds samman genom en värmebehandling och limmas inte. Detta betyder att det inte finns något behov av att skära hela vägen igenom, till skillnad från andra skum.

Äggformat skum

Skyddande äggformat skuminlägg som är gjort av hopvikt polyuretanskum.

PU-polyetenskum

PU-polyetenskum är ett relativt mjukt skum. Bra att använda för många ändamål såsom förpackning, ljudisolering, skydd av utrustning under transport m.m.

Verktyg för skum

Kolla in våra specialverktyg så som flerskiktsknivar och lim för att själv anpassa skummet till just din väskinredning. Specialverktygen ser till att du får en exakt skärning av Multilayer och Plastazote-skum.

To Top